onsdag 11 mars 2015

Filippinerna - Bohol, Siquijor och Apo Island

Vi lämnade Vietnam för Filippinerna. Resan blev lång och när vi landade visste vi fortfarande inte vart vi skulle, det slutade med att vi lyckades ta oss med sista färjan till ön Bohol.


Bohol

Väl framme på Bohol hyrde vi en mc och brände runt på ön.


Liten apa på Bohol


Chocolate hills är ett område på ön med ca 100 pyramidformade kullar eller högar som under torrperioden blir bruna "typ chokladbruna". För att dra lite turister till ön döpte man därför dem till Chocolate hills. Rätt häftigt att se, men minst lika häftigt var det att se den förfallna resorten och utsiktsplatsen men en gång bestämde sig för att bygga. Man var nog helt bombsäker på att turister skulle flockas kring ett ställ i ingenstans där man inte kan göra någonting mer än att titta på typ chokladbruna högar. Och nej det finns inte ens toblerone att köpa!


 Skylten är lite på sniskan.


Poolen saknar vatten och poolpojke..


I övrigt var ön väldigt fin. Höga berg, djungel vackra risodlingar och supertrevliga människor överallt!Vi reste vidare till Panglao med en av alla tusen tri-cyckels. Panglao är en mindre ö precis intill Bohol, mycket turister och det mesta är centrerat kring dykning. Här spenderade vi större tiden med att vara hängiga så inte mycket att rapportera..


Siquijor


Vi bestämde oss för att lämna Panglao ganska fort för att istället ta oss till Siquijor. Det sägs att häxdoktorer och svartmagiker huserar på Siquijor, det såg vi inget av men ön var mycket trevlig med avslappnade filurer. Vi lyckades bli inbjudna på fika efter samtliga snorklingar hos kringboende invånare!

Vårat boende, Czars Place..
Vi gjorde våra första Filipinska dyk på ön.. Korallreven var toppen med Fiskar, sjöormar och turtlar (batfish på bild).Vi träffade ett härligt spanskt par, Jose och Vanessa. Tillsammans utforskade vi ön på skoter, bl.a. besökte vi några fantastiska grottor..


Filippinpojken hade utvecklat en mullvads-syn efter all tid i grottan. Dock guidade han alldeles utmärkt med luktsinnet. Johan övervakar.


Jose på väg in i grottan..


Vi hittade även ett trevligt vattenfall där man kunde bada och slappa..Tyvärr fanns det även en mindre trevligt lian/Tarzan-rep.. Om ni någon gång åker till detta vattenfall på Siquijor se till att kontrollera vattennivån om ni tänker använda Tarzan-repet. Jag (Johan) gjorde inte det och fick betala med två brutna tår:-(


Tårna gjorde att vi fastnade längre än planerat på ön.. Medans Johan satt på guesthouset och körde rehab var Emelie ute och dök och roade sig.. Jose och Vanessa tipsade oss att åka vidare till Apo Island och så gjorde vi när det blev dags att röra på sig..

Apo Island

Resan till Apo Island gick bra, dock var man helt genomblöt efter resan i en lokal lite fiskebåt. Ön är extrem liten och elektricitet finns endast mellan 18 - 21. Varje kväll vid solnedgången samlades befolkningen på stranden, barnen lekte, kvinnorna sjöng i den lilla kyrkan och männen snackade förmodligen om tuppfäktning och hur dom skulle spöa grannens tupp i näste fight..


Solnedgång över ön Negros..De flesta kommer till ön för dykning och då främst för att se alla sköldpaddor. Vadade man ut ca 10m från stranden i vattnet så stötte man på en sköldpadda, dom var överallt.


Turtle-ass

Eftersom ön är så liten måste alla invånare hjälpas åt. Öns fyrvakt är en get.


1 kommentar:

  1. Hahaha härliga skriverier :D Otur med tårna dock, men spännande med allt verkligen!! Var försiktiga!!! Ta hand om varandra, stor kram/Tuuli

    SvaraRadera