onsdag 21 januari 2015

Kambodja dag 1-7: Phnom Penh och ön Koh Rong

Phnom Penh 

Efter 24 h timmars flygning och två byten var vi äntligen framme i Kambodjas huvudstad Phnom Penh. En stad full av liv, trafik, lukter och munkar!Vi bodde på ett helt ok hotell som hette Royal Inn. Det låg nära citykärnan så vi hade gångavstånd till det mesta. När vi inte orkade gå åkte vi tuk-tuk (det finns överallt i staden). Vi gjorde staden på tre dagar och tyckte att vi hann se mycket. Maten var sådär, ingen wow upplevelse. Vi stötte på en del tiggare och såg barn som grävde i sopporna efter mat, tragiskt!


Det fanns många marknader i staden som sålde mat.

Killing fields 

Vi gjorde en utflykt ut till ett av de många Killing fields som finns i Kambodja - Killing fields of Choeung Ek. Här mördades över 17 000 människor mellan 1975-1978 av de Röda Kmererna. På platsen kunde man se lämningar av döda människor. Det var självklart väldigt tragiskt och sorgligt att se detta, men också mycket intressant!


Ön Koh Rong

Efter några dagar i storstaden ville vi (mest Emelie) tillbringa några dagar på stranden. Vi tog en buss ner till Sihanoukville (tog 5 timmar från Phnom Penh). Vi hade läst mycket om öarna utanför Sihanoukville och vi hamnade på ön Koh Rong (45 min båttur med en speedboat från Sihanoukville). Det var tyvärr lite dyrare än vad vi hade tänkt oss på ön, särskilt boendet och alldeles för mycket party. Vi hittade ett rum för 15 dollar per natt som var helt ok, lite dyrt och alldeles för mycket ljud på kvällarna (musik och partygalna turister hängde vägg i vägg med guesthouset).

Bortsett från partajandet var det en väldigt vacker ö. Man kunde gå långa sträckor längs stranden och hitta sin egna lilla plats att glassa på. Det fanns mycket djungel på ön om vi passerade på väg till de underbara stränderna. Vi såg en apa och någon ekorrliknande varelse i djungeln.Nu har vi lämnat Koh Rong och tagit en nattbuss (crazy färd och natt) till nordvästra Kambodja, staden Battambang. Här blir vi några dagar. Mer om staden i kommande inlägg. 

1 kommentar:

  1. Hej, vad härligt det låter, men säkert samtidigt hjärtskärande att få så många olika intryck. Intryck som man inte är van vid. Fina bilder! Puss o kram på er/Tullan från -6 gradigt Finland.....brrrrr inte alls roligt ;) :D

    SvaraRadera