onsdag 28 januari 2015

Battambang dag 7-13

Kambodjas tredje största stad - Battambang

Efter genomlidit två nattbussar och kambodjansk förvirring på högsta nivå så anlände vi till staden vi antog var Battambang. Vi hade knappt klivit ur bussen för än tre hundra hungriga tuk-tuk förare kastade sig över oss. Klockan var 6 på morgonen vilket gjorde det extra svårt att stå emot det tjatter vi möttes av, så ca 3 sekunder efter vi klivit ur bussen satt vi i en tuk-tuk på väg till vad som skulle vara ett väldigt bra hotell.

Battambang är en trevlig och lugn stad i förhållande till storstaden Phnom Penh. Byggnaderna runtom i stadskärnan har en häftig Fransk kolonialsk arkitektur vilket är unikt för Kambodja.


Klockan är alltid på 20.02 vid den numera nedlagda tågstationen upprättad av fransmännen.Här tillbringade vi hela 6 dagar på ett trevligt hotell. Några slappade vi på kaffer och läste, andra dagar gjorde vi utflykter till tempel, grottor och en helt värdelös vingård.
Batcave! Över 3 miljoner fladdermöss flyger ut från en grotta samma tid varje kväll (18.40), vilket skådespel!

Under en cykeltur träffade vi på en Kambodjansk gammal kvinna som hade över 100 krokodiler på sin baksida. En granne till henne fick fungera som tolk då han berättade att krokodilerna föds upp för försäljning. Kanske ett husdjur att satsa på?


Emelie sitter på en kanon

En vanlig kvällssyn i Battambang: oklara bränder som pågår utan att någon verkar bry sig..

Nästa anhalt blir Siem Reap för att upptäcka det mytomsbundna Angkor What?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar