måndag 2 februari 2015

Siem Reap, ruinstaden Angkor och den charmiga staden Kratie

Siem Reap och Angkor Wat

Vi lämnade Battambang en tidig morgon och lyckades självklart hamna på en stekhet buss utan aircondition. Fem timmar senare, trötta och möra var vi äntligen framme i Siem Reap.

Siem Reap är Kambodjas näst största stad och ligger i norra delen av landet. Cirka 10 km från staden ligger ruinstaden Angkor och det berömda templet Angkor Wat. Vi tillbringade fem dagar i Siem Reap och köpte ett tredagarspass till Angkor. Tempelområdet är helt fantastiskt! Det finns hur många tempel som helst att besöka ute i djungeln. Coolt med alla dessa träd som tagit över och vuxit fast på flera tempel. 


Två dagar hyrde vi cyklar och tog oss runt tempelområdet. Det är riktigt bra cykelvägar och ganska raka sträckor till Angkor så det gick fint att cykla. Tredje dagen åkte vi tuk-tuk. 

Angkor Wat en tidig morgon i soluppgången


Kratie

Efter fem dagar i Siem Reap åkte vi vidare till nuvarande destination - Kratie. En liten och lugn stad som ligger alldeles intill Mekong floden i nordöstra Kambodja. Det tog oss 12 timmar att åka hit! Som vanligt...en crazy, hot och bumpy ride! 

Vi trivs bra här i Kratie.Vi bor på ett trevligt guesthouse och har träffat några backpackers som vi hänger lite med. Vi har utsikt över floden och kan se den vackra solnedgången varje dag från hotellets rooftop.Igår åkte vi ut med båt för att titta på sötvattensdelfinerna (Irawadydelfinerna) som lever i floden. Det var häftigt!
Idag har vi tagit det lugnt och och cyklat till ett närliggande Guesthouse som hade pool. Där låg vi och slappade och badade hela dagen. Imorrn tar vi en båt över till ön Koh Throng som ligger i mitten av floden. Hoppas på att se några sköldpaddor och även få en inblick i hur lokalbefolkningen lever på ön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar