fredag 13 februari 2015

Banlung eller Ban Lugn?

Efter att ha spenderat ca 5h sittandes i skräddarställning för att få plats i en liten lokal minibuss utsmyckad med fastsurrade skotrar och diverse säckar var vi framme i Banlung.

Våra första dagar bodde vi strax utanför stadskärnan i ett litet skyffe uppstartat av en överentusiastisk man för ca sju dagar sedan. Hit hittade vi tillsammans med Italienska Manuella som vi träffade i Kratie. Boendet var helt ok förutom att grannen höll på med ett byggprojekt som startade 0600 varje morgon och då självklart till tonerna av skrikande kambodjansk pop. En morgon vaknade vi av att han hade satt igång en Maj-brasa någon meter från baksidan av våran öppna bungalow med följden av ett rum fyllt med rök.

Staden i sig har inte mycket att erbjuda mer än damm och en inhemsk marknad där charken består av styckad hund och gammalt kött man inte vill peta på med en pinne. Anledningen till att besöka Banlung är för de flesta den kringliggande djungeln.

Det finns en hel del häftiga vattenfall att besöka om man vill tvätta av sig dammet:
Vägarna till vattenfallen var steniga och sandiga så på vägen hem fick vi självklar punktering på våran skoter.. Ingen bild på detta tyvärr.
Det blev även ett besök till den lokala frisören.


Vi gjorde en djungel-trekking in i naturreservatet. Starten var i en avlägsen by där befolkningen varken talar engelska eller Khmer (Kambodjanska).

På väg till trekking:Gris som hårdtränar inför julskinkan!


Här sitter Emelie med våran inhemska Hard-ass guide som gör sina cigaretter av löv.

Natten började trevligt med eld och risvin. Dock smakade risvinet riktigt vidrigt, sämre hemkört får man leta efter...


Natten fortsatte mindre trevligt då Emelie spenderade större delen av tiden med att springa ur hängmattan för att spy. Ingen bild på detta tyvärr, men här är en bild på hur det kändes dagen efter..


Sista anhalten för Kambodja, närmast väntar Vietnam!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar